INFORMATIE VOOR OUDERS

VEEL GESTELDE VRAGEN

Ik wil graag gebruik maken van gastouderopvang. Hoe kunnen jullie helpen?
Je kunt je als vraagouder inschrijven. Je wordt dan rechtstreeks aangemeld in ons online registratiesysteem en wij nemen contact met jou op en gaan direct op zoek naar een geschikte gastouder. Indien je zelf al een voorkeur hebt kun je dit in het opmerkingen veld vermelden zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Heb je nog geen voorkeur dan proberen wij een match te vinden op de dagen dat je opvang nodig hebt.
Ik wil graag meer informatie over gastouderopvang. Waar kan ik die vinden?
Gastouderopvang is maatwerk. Jouw persoonlijke wensen bepalen tenslotte bij welke gastouder, jij en jouw kind(eren), zich thuis voelen. Daarom komen we graag eerst vrijblijvend op gesprek en gaan we pas de deur uit zodra je alle vragen hebt kunnen stellen en alles voor jou duidelijk is. Omdat wij werken met een digitaal planbord is het enige dat we van jou vragen om je in te schrijven als vraagouder.
Besluit je achteraf toch geen opvang via ons bureau te willen dan verwijderen wij uiteraard al jouw gegevens. Tijdens een persoonlijk gesprek leggen we jou graag uit hoe voordelig gastouderopvang kan zijn.
Ik graag overstappen! Wat moet ik doen?
Wij maken het jou graag zo gemakkelijk mogelijk. Je hoeft je alleen in te schrijven en wij regelen de rest! Wij komen dan bij jou op gesprek en nemen alle informatie met je door!
N.B. Houdt altijd rekening met een maand opzegtermijn bij jouw huidige gastouderbureau!
Mijn gastouder overweegt over te stappen! Wat moet zij/hij doen?
Ook hier maken wij het graag gemakkelijk voor jouw gastouder. De gastouder hoeft zich alleen in te schrijven en dan plannen wij een persoonlijk gesprek waarin we uitleggen:
  1. Wie we zijn!
  2. Wat we doen!
  3. Hoe we de overstap gemakkelijk maken!
Wat betekent het dat jullie digitaal werken?
Wij maken het jou en jouw gastouder graag zo gemakkelijk mogelijk. Hiervoor hebben we dan ook één digitale portaal waarop beide kunnen inloggen. Hier vindt je de urenregistraties terug, jouw facturen, jouw digitaal ondertekende overeenkomsten, jouw jaaroverzichten en handige tips! Door zoveel mogelijk digitaal aan te bieden sparen we op kosten en dat zie je terug in onze lage bureaukosten. WIN-WIN-WIN situatie! 😃
Overeenkomsten worden digitaal ondertekend. Moet ik hiervoor iets speciaals aanschaffen?
Nee hoor. Het digitaal ondertekenen kan op een smartphone, tablet, laptop of gewone computer. Dit hoeft niet per sé een "touchscreen" toestel te zijn, hoewel dit wel verreweg het makkelijkste is. Jij zet jouw handtekening, vult jouw naam in en alles is geregeld. Daarom vinden wij digitaal.... ideaal!
Hoe is de beveiliging van mijn gegevens geregeld?
Ik heb zelf 15 jaar lang in de ICT gewerkt voordat ik begon met het gastouderbureau. Beveiliging van gegevens is me dan ook niet vreemd. Je bent momenteel ook ingelogd op een Secure website waarbij jouw gegevens versleuteld worden verzonden aan ons. Verder hebben we zoveel mogelijk beveiligingsmaatregelen getroffen om jouw gegevens optimaal te beschermen. Denk hierbij aan antivirus, antispam, spyware protectie, two way factor authentication, biometrische inlog en track & trace van devices.
Ik ben heel tevreden met het gastouderbureau, maar minder met de gastouder. Wat nu?
Wij zijn er altijd voor om erachter te komen waar het probleem precies zit. Wellicht is het met de huidige gastouder gewoon goed op te lossen door met elkaar aan tafel te gaan. Mocht er desondanks geen bevredigende oplossing ter tafel komen, dan heb je als ouder (met inachtneming van de opzegtermijn) de vrijheid om een andere gastouder te kiezen.
Ik ben heel tevreden met mijn gastouder, maar de klik is er niet met het gastouderbureau. Wat nu?
Praktisch gezien hebben gastouders meestal één gastouderbureau waarbij ze aangesloten zijn. Een gastouder kan echter ook bij meerdere bureaus ingeschreven staan. Mocht er tijdens een gesprek dingen naar voren zijn gekomen die jou niet bevallen dan zijn wij uiteraard graag een luisterend oor om te kijken waar we onze service kunnen verbeteren of wat er anders kan. Mocht er desondanks geen gewenste oplossing komen dan kun je kan er altijd naar een alternatief worden gekeken. Zowel de vraagouder als de gastouder hebben hierin volledige keuzevrijheid. Voorwaarde is wel dat een gastouderbureau geregistreerd staat in het Landelijk Register Kinderopvang.
Wat is dagopvang?

Kinderen die niet schoolgaand zijn zitten in de dagopvang. Dit zijn de kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar. De tijden van de dagopvang worden in onderling overleg met de gastouder bepaald.

Wat is BSO opvang?
BSO betekent BuitenSchoolse Opvang. Bij BSO wordt ook nog wel eens een onderscheidt gemaakt tussen VSO (VoorSchoolse Opvang) en NSO (NaSchoolse Opvang). Tijden van BSO kinderen in de gastouderopvang zijn in dit geval altijd buiten de normale schooltijden Opvangtijden worden in onderling overleg met de gastouder bepaald.
Wat is TSO?

TSO staat voor TussenSchoolse Opvang. Veelal is dit een uurtje tussen de middag voor kinderen die op school zitten en tussen de middag bij de gastouder gaan eten om vervolgens weer naar school te gaan.

LET OP! Over TSO uren wordt geen kinderopvangtoeslagvergoeding vergoed!


Wanneer kan ik de kinderopvangtoeslag verwachten?

De kinderopvangtoeslag kun je rond de 20ste van de maand verwachten. Je krijgt kinderopvangtoeslag vooraf!

Indien je voor de eerste keer KOT (Kinderopvangtoeslag) aanvraagt dan kan het zijn dat het 1 tot 2 maanden duurt voordat de aanvraag verwerkt is. Daarna krijg je van de belastingdienst met terugwerkende kracht jouw kinderopvangtoeslag overgemaakt!

Wanneer kan ik de factuur van het gastouderbureau verwachten?

Dit hangt vaak samen met de keuze van type overeenkomst die je met de gastouder en ons sluit. Indien je opvang afneemt op basis van vaste contracturen zal dit rond de 20ste zijn.

Indien je gebruik maakt van geregistreerde uren (meest gebruikt) dan zal deze datum liggen tussen de 28ste en de 5de v.d. maand. Deels afhankelijk wanneer jouw gastouder de uren heeft ingediend!

Van wie krijg ik de factuur?

Als gastouderbureau hebben wij binnen de kinderopvang de "kassiersfunctie". Dat betekent dat je het volledige bedrag aan het gastouderbureau betaalt en wij zorgen dat dit bedrag doorgestort wordt naar de gastouder. Dit is bij wet bepaald en geeft jou het recht op kinderopvangtoeslag en daarmee recht op voordelige opvang! Klik hier voor de rekentool!